helma58.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Welkom op mijn site waar ik je wat laat zien van mijn hobby Poppenhuizen en Miniaturen. Een hobby die door de creatieviteit mij veel plezier en ontspanning geeft.
Altijd is klein en fijn erg mooi voor mij geweest en om dit door eigen creativiteit tot leven te brengen geeft heel veel voldoening.
 
Al vanaf de lagere school dat dit versje in mijn poesie album is geschreven is dit als een wijze les in mijn gedachten gebleven en eigenlijk een deel van mijn leven geworden.
 
Wees bevriend met kleine dingen,
Met een kleine bloem die bloeit
Met de vogeltjes die zingen,
Met een vlindertje dat stoeit
Met de hel'dre regendruppels
Met de blijde zonneschijn
Wees bevriend met kleine dingen
en je zult gelukkig zijn.
 
 
Niet wetende dat het zoveel jaren later ook nog eens van toepassing zou zijn op mijn hobby.
 
Ik wens je veel kijk en leesplezier!
 
Helma
 
Laatste artikelen
Vorige week zaterdag kwam mijn zoon thuis van een middag auto wassen om geld in te zamelen voor een project in Kenia  van GBYH. Het project is opgezet door mijn vriendin Ria en dit jaar wordt geld ingezameld voor een schoolgebouw  in Kitale ,Wilde Ganzen verdubbelt het bedrag wat ingezameld wordt.
 
Hij kwam thuis en stopte mij 7  minibolletjes wol in mijn handen...Van Ria zei hij: die had ze gezien in een wolwinkeltje toen ze een dag met haar weefkring op stap was geweest. Wat een verrassing !
De mini bolletjes wol deden haar denken aan mijn  poppenhuizenhobby. Zo leuk om te zien die kleine bolletjes  .......ik denk dat er net een paar sokjes voor kleine kinderen 1: 1 uit kan worden gebreid.
 

 
Mijn eerste ingeving is om er "tig" warme  wintermutsen en sjaals  1 :12 van te breien. Misschien gecombineerd met een effen kleurtje Vennegaren.
Ik heb op internet gezocht met wat voor voor naalden deze wol gebreid moet worden....2 tot2,5. ....dat is wel wat groffer als 0,8 of 1...dat wordt een hoop steekjes meerderen als  ik het wil afwisselen met het Vennegaren .
Verder kwam een warme deken ook nog in me op.........wie heeft nog meer ideëen voor 1:12?
 
Het zal eerst wat uitproberen worden maar dat is niet erg... het is voor mij een  uitdaging om iets leuks van deze wol te breien.
Ik ben benieuwd.....
 
 
Ps: Wil je meer over het project  in Kenia lezen dan kan dit op  www.gbyh.nl
Lees meer...   (6 reacties)
Een griep had mij een kleine week geveld en zoals het normaal is als je je helemaal niet lekker voelt heb je dan nergens zin in. Een beetje bladeren in poppenhuistijdschriften was de enigste activiteit die de eerste dagen uit mijn handen kwam. Na een paar dagen uit verveling toch een voor mijn doen grof breiwerkje opgezet.......lekker makkelijk en lekker simpel , geinspireerd door het breiwerk van mijn moeder(78) die voor haar eerste achterkleinkind een gelijksoortig jasje breit in ribbelsteek.
Met een bolletje roze wol van "het Wolwereldje" en naald nummer 1 rustig aan de breierij gegaan , zo af en toe uithalend want erg fit voelde ik me toen nog niet. Uiteindelijk na een paar dagen is er toch een geslaagde versie uit mijn handen gekomen........het Heidi Ott babypopje heet nu een lekker warm wollig jasje.
 
 
 
 
Ik kan het dan nooit nalaten even van alles uitteproberen en omdat ik net mooi behangpapier had gekregen( zie vorig logje)  heb ik dit gelijk even als achtergrond uitgeprobeerd.
 
 
 
 
 
 
 
Nu ik weer gezond en wel in de running ben ,ben ik gisteren begonnen met een bijpassend broekje. Ik heb hier geen patroon van maar probeer het al passend op het popje in model te breien dus wordt vervolgd............ 
   
Lees meer...   (8 reacties)
Het is al weer twee weken geleden dat mijn vriendin Ria vertelde dat ze nog iets voor mij had liggen en of ik langs wilde komen hiervoor. Haar vriendin had het ouderlijk huis opgeruimd na het overlijden van haar moeder en er waren een paar spullen gevonden die ik volgens Ria goed kon gebruiken. Het lag al klaar op een  stapel toen ik bij haar kwam. We hebben gezellig thee gedronken en ondertussen bekeken wat er tussen de stapel lag en natuurlijk even bijgekletst.Ik ging de volgende dag naar een teamuitje kanoen bij Maasbommel en zij ging met haar weefkring een dag op stap .......dus er was genoeg te bepraten .
 
Ik was blij verrast met deze prachtige boeken en een P en M.
 
 
 
 
Het boek" Poppen en Poppenhuizen" en" Het Eindedeloze Poppenboek...een prachtig boek met de hele tijdslijn en ontstaansgewchiedenis van Poppen. Verder  een Engelstaligboekje hoe je poppen repareert en een P en  M waarin een artikel staat van een nagebouwd poppenhuis van een fietsenmaker uit Apeldoorn.
 
Verder was er nog mooi scrapboekpapier en Euromini behang bij.
 
 
 
 
Vooral het gestreepte rozenbehang met een oudgroene achtergrond is prachtig.
 
 
 
Bijzonder om dit zo te krijgen en dit gaat zeker allemaal gelezen en gebruikt worden.
 
Lees meer...   (1 reactie)
Vorige week was de knutselochtend met Suzanne en deze ochtend hebben we ook gelijk onze verjaardagsswapjes uitgepakt die we voor elkaar gemaakt hadden.
Ik had voor Suzanne iets gemaakt voor ons komende project over de Amish. Een breiwerkje dat ik in de laatste warme week in juli heb gemaakt......ik had vakantie en heerlijk in de tuin gebreid die week. Het is een Amish popje geworden , een speelpopje voor één van de Amishkinderen. Het popje is 3,5 cm groot.
 
 
 
 
En natuurlijk ook gelijk een tweede Amish popje gemaakt voor mezelf.
 
 
 
 
 
Van Suzanne kreeg ik een mooi dienbladkussen met een schaaltje met heerlijke  koekjes, een tijdschrift en een beker drinken . Er blijkt al wel wat van  de koekjes gesnoept te zijn ....ra ra wie zou dat zijn geweest?
 
 
 
 
 
En nu op naar de volgende ochtend......we beginnen in oktober  met een houten mand voor de houtblokken voor de openhaard en het gasfornuis van de Amishhuiskamer/keuken.
 
 
Lees meer...   (10 reacties)
Dit Nellapopje keek mij van de week met grote blauwe ogen aan. Ik had Spinnie al gemaild of zij het niet zag zitten om dit popje op kantoor mee te laten werken....maar Spinnie was te druk met computerstoringen om te zien wat voor leuk popje dit was. Prachtige blauwe oogjes en een heel leuk rokje met rood en witte stippen. ......... vandaar haar naam Paddestoelmeisje. Woensdag is ze hier gearriveerd en omdat ik zelf druk was  met werken heeft ze de omgeving hier een beetje bekeken en ontdekt dat het huis vlak bij het bos en de sprengen ligt. Ja als Paddestoelmeisje voel je je daar natuurlijk wel thuis!
 
 
 
 
                                                              Veel groetjes aan Nella!
Lees meer...   (8 reacties)
Ja het is al weer de tiende van de maand en zoals beloofd weer de update van het borduurwerk. The little rug with roses is nu helemaal afgewerkt en klaar ....dit weekend toch nog even aan begonnen want ik zat er een beejte tegen aan te hangen. Nog nooit gedaan namelijk en dan heeft het even tijd nodig. Eerst wilde ik
van de lichte wol die gebruikt is met borduren een franje  maken maar dit werd niet echt mooi. Nu na het afwerken het borduurlinnen met een hele dunne naald uitgepluisd en ik vind het zelf een mooi resultaat geven.
 
 
 
 
Leuk om te zien voor diegene die het boek van Christine-Léa Frisoné  hebben .....op bladzijde 89 ligt een zelfde kleedje in een badkamer van één van haar huizen.....kwam ik ook pas achter.
 
Verder was ik begonnen met een paar slippers te borduren omdat er een wedstrijd bij de Petite Pointers voor pantoffels  en /of slippers borduren was aangekondigd. Er wordt  een winnaar geloot uit alle inzendingen. Naar aanleiding van het geborduurde handtasje heb ik gemerkt dat een zwarte ondergrond best mooi is. Dit deed me denken aan zwarte slippers met bloemetjes erop van vroeger...nooit zelf gehad maar blijkbaar toch opgeslagen in mijn hoofd. En ja bloemetjes in de vorm van roosjes had ik gelijk voorhanden. Dus aan de slag gegaan...de eerste ging prima maar de tweede was echt ....frogging..... mijn hersenen wilde niet het patroon van het roosje  tegengesteld registreren en elke keer ging ik weer de fout in. Gelukkig had ik een week vrij en uiteindelijk vorige week vrijdag zat het roosje er goed op...het zwart was zo weer erbij geborduurd. Gisteren de zwarte zijde voor de afwerking  gekocht op de beurs in Vaassen en vandaag de afwerking van de slippers voltooid met behulp van dun kurk, fairylace en het zwarte zijde.
 
 
 
 
 
 
 
Zo samen is het een prachtig setje geworden of niet?
 
 
 
 
En nu op naar de volgende maand. Ik ga eerst hier eens opruimen en Dmc sorteren in een nieuwe doos die ik gekocht heb met een set bobbins van mijn verjaardagsgeld. Daarna denk ik dat ik een begin  maak met het vloerkleed van Nicola Mascall ...we zullen het zien volgende maand.
Lees meer...   (14 reacties)
Vandaag heb ik twee uurtjes doorgebracht op de  poppenhuisbeurs in Vaassen. In verband met het prachtige weer was ik gelijk om half elf aanwezig . Rond half één had ik alles wel gezien. Eerst even natuurlijk naar mijn zusje Thea gelopen die met haar minaturen uit de webwinkel Minidoor voor de 2e keer op deze beurs stond. Vergeleken met de eerste keer had ze toch een behoorlijke aanvulling in haar kraam.....en natuurlijk even alles goed bekeken wat nieuw was.
Mijn boodschappenlijstje was ik vergeten mee te nemen dus dan maar uit het hoofd zoeken en dan kom je altijd weer meer leuke dingen tegen dan het lijstje achteraf aangaf.
Ook nog even uitgebreid gekeken naar het aangeklede Apeldoornse Huuske wat in de DHN stand was te zien. In het echt aangekleed is de inrichting nog mooier dan ik vermoedde. Dus helemal blij dat ik  een aantal weken geleden mij al opgegeven heb voor de workshop van het huuske om het Cirkit systeem hier in aan te leggen op de Dollhouse Nederlandshow in Apeldoorn eind oktober.
 
 
 
Dit zijn mijn aankopen van vandaag. Een leuk klein jongenspopje van 7,5 cm die wil ik  pimpen naar een amishgezinslid. Ronde woodsies om mee te knutselen, een cirkit hamertje voor de workshop cirkit aanleggen, latjes 2mm bij 2mm voor een workshop die ik aan het voorbereiden ben voor het OLMC en een stukje zwarte zijde voor de afwerking van een paar slippers die ik aan het maken ben. Bij Thea nam ik een workshoppakketje van een boekje maken mee...het paasevangelie, een schaapje om te pimpen en een soort hulpmiddeltje om 1;12 sokken te stoppen en en een leuk patchworklapje. Bij Annelies de kort kocht ik een patroontje van gebreide kerstballen in 1:12 ...ik moet tenslotte ook bij de tijd blijven en meegaan met de trend. Naast de woodsies kwam ik bij" de hobbyshop" deze leuke zeehondjes tegen..leuk voor mijn toekomst strandwinkeltje en het workshoppakketje van een lantaarn met ledlampje. Het bakje met frutseltjes kreeg ik gratis erbij. Hier zaten trouwens leuke bruikbare dingen in zoals een schaartje ,schilpadkralen, roosjes kralen en verschillende grootte  filigraankapjes.
Drie aankopen zijn achteruitgelegd voor de bekende zak van Sinterklaas dus hier niet  op de foto te zien. Kleine hebbedingetjes die Zwarte Piet niet kon laten liggen en waarvan  er al op mijn wenslijstje stonden. Ik hoef mij in ieder geval niet te vervelen de komende tijd....materiaal genoeg!
Lees meer...   (12 reacties)
De zomerswap die ik moest versturen  dit jaar ging richting Sjoukje. Gisteren meldde ze dat de envelop was aangekomen. Zij kreeg van mij een gelukspaartje in delftsblauwe kleuren die ik gekocht heb in het Museumdorp Orvelte tijdens mijn tweedaags bezoek aan Drenthe. Verder kreeg ze twee mooie lapjes stof van de Quitlwinkel in Nieuw-Buinen waar ik geweest ben de eerste dag. De tweede dag bezocht ik een borduurwinkel In Roden dus toepasselijk hiervoor een doosje borduurgaren met schaartje gekocht  in 1:12  om de Zomerswap compleet te maken. En bij een Hollandse
vakantie hoort natuurlijk een oerhollandse kaart!
 
 
.
 
 
 
Veel plezier met je zomerswap , Sjoukje!
 
Lees meer...
Gisteren had ik mooi brocant serviesgoed van Kitty met de Zomerswap gekregen waarvan van één theepotje de deksel miste. Ik had de deksel van de suikerpot al geprobeerd maar die was veel te groot . Daarna alle "bonbonpapiertjes" twee keer allemaal weer doorzocht en de doos zelf binnenstebuiten gekeerd....maar geen deksel. Mijn idee was toen van ja het is een brocant serviesje en daar kan wel wat aan missen.....er was al een gedachte in me op gekomen om er straks een leuk plantje in te zetten. Maar Kitty heeft de foto vandaag goed bekeken en maakte een opmerking dat de deksel miste...dus dat betekende dat zij hem wel verstuurd had!
Oei........waar had ik alle papiertjes gelaten.....zie je me al zoeken in alle vuilnisbakken. Ik vond het papier in de grijze grote container...gelukkig had ik alles bij elkaar in een senseo verpakking gepropt. De verpakking lag helemaal onderin dus met twee stokjes het naar boven weten te werken zodat ik niet met mijn hoofd er helemaal in hoefde. En toen voor de derde keer alles doorzoeken....in een van de laatste papiertjes vond ik de deksel.......wat een geluk zeg!
 
 
 
Dus ook op dit (Thee) potje past een deksel!
Lees meer...   (6 reacties)
Mijn Zomerswap is gearriveerd...een hele dikke envelop van Kitty. Uitgepakt komt er een mooie kaart uitrollen en een grote bonbonsdoos. Oh dit is net wat voor mij.....dit maakt me nog nieuwsgieriger met al die ingepakte bonbons. Ik had gelukkig een helder moment om het gelijk op een plaatje vast teleggen......
 
 
 
Wat zou daar nou in zitten?
 
Kitty schrijft in het kaartje dat ze dit vond op een rommelmarkt bij een brocante mevrouw en die vertelde dat het heel erg oud was.... ....dus  nu maar snel uitpakken!
Spannend hoor pakje voor pakje uitpakken............ deze leuke miniatuurtjes kwamen eruit!
 
 
 
 
 
 
 
Kitty wat mooi en leuk heb je dit bedacht....  Ik ben er erg blij mee ! Dit gaat vast  een goed plekje krijgen.
 
Het ziet er in iedergeval zeker brocant uit en moet door vele handen of handjes zijn gegaan....een stukje geschiedenis.  Het rode en gele serviesgoed is vrij licht en je ziet dat het geschilderd is en bladdert er nu af ...het lijkt gips of geperst papier...sommige stukjes hebben een holle dubbele bodem . Het witte serviesje is zwaarder  en van porcelein en is ook net een fractie kleiner als het  andere serviesgoed.
 
 
 
 
 
Heel erg bedankt Kitty!
 
 
 
Lees meer...   (13 reacties)
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl