helma58.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Welkom op mijn site waar ik je wat laat zien van mijn hobby Poppenhuizen en Miniaturen. Een hobby die door de creatieviteit mij veel plezier en ontspanning geeft.
Altijd is klein en fijn erg mooi voor mij geweest en om dit door eigen creativiteit tot leven te brengen geeft heel veel voldoening.
 
Al vanaf de lagere school dat dit versje in mijn poesie album is geschreven is dit als een wijze les in mijn gedachten gebleven en eigenlijk een deel van mijn leven geworden.
 
Wees bevriend met kleine dingen,
Met een kleine bloem die bloeit
Met de vogeltjes die zingen,
Met een vlindertje dat stoeit
Met de hel'dre regendruppels
Met de blijde zonneschijn
Wees bevriend met kleine dingen
en je zult gelukkig zijn.
 
 
Niet wetende dat het zoveel jaren later ook nog eens van toepassing zou zijn op mijn hobby.
 
Ik wens je veel kijk en leesplezier!
 
Helma
 
Workshop Cir-Kit in Apeldoorns Huuske
Afgelopen vrijdag was er voorafgaand aan de Dollhouse Nederland Show  een workshopdag met een keus uit verschillende workshops. Ik heb gekozen voor de workshop  aanleggen van het Cir- kit systeem in een Apeldoorns Huuske onder leiding van Willem Seepers. Het Apeldoorns Huuske is speciaal voor deze eerste editie van de beurs in Apeldoorn gemaakt  door Kees van Hameren . Voor mij als bewoonster van Apeldoorn een zeer herkenbaar huisje wat je in heel veel  straten hier tegen komt . Daarnaast heb ik al jaren een Cir-kit systeemsetje in huis waarbij me niet helemaal duidelijk was wanneeer je wat en op welke plek gebruikte. Dus deze workshop was twee vliegen in één klap...een Apeldoorns Huuske en het Cir - kit systeeem onder de knie krijgen. .
Het was een goed voorbereidde workshop waarbij we allemaal een doos materiaal kregen en natuurlijk het Apeldoorns Huuske. Door de stapsgewijze uitleg van Willem was het allemaal goed te volgen.  We begonnen met het aftekenen van de lijnen waar het kopertape moest worden aangebracht. daarna werden er twee sleuven gemaakt in de achterwand van het poppenhuis om het kopertape naar  de achterwand af te werken . Toen kon het kopertape op zijn plaats aangebracht worden. Het  intimmeren van de koperen spijkertje in het begin  gaf nog wat problemen omdat de kopjes  van de mini spijkertjes steeds op het laatste moment krom geslagen werden....maar oefening baart kunst.  Op een gegeven moment had ik door hoe de beste werkwijze was en ja toen gingen ze  er loodrecht in.
 
 
 
Rond lunchtijd had ik  toch de binnekant van het Huuske voorzien van koperband en waren ze verbonden met koperen spijkertjes..   
 
 
 
 
Na de lunch werd het kopertape van  de verschillende kamers ( in dit huis de boven en onderkamer) met elkaar verbonden. De trafo en de aansluiting op het poppenhuis werd uitgelegd , ook het gebruik van een stekkertje werd besproken. Daarna werd de stroom getest op het kopertape doormiddel van een tester die bij stroom opgloeide. Nu werd het tijd om het bijgeleverde hanglampje aan te sluiten. Stapsgewijs werd dit voorgedaan en uitgelegd ..........en ja je zult het niet geloven rond drie uur was er licht in het Apeldoorns Huuske....
 
 
   
 
 
Thuis heb ik eerst het frontje en alle geleverde onderdelen erbij gepakt om te controleren of al het materiaal voor de afwerking van het poppenhuis in het pakket zat.
 
 
 
 
En toen was het wachten tot het wat donkerder werd om het licht goed te zien kunnen branden......
 
 
 
 
 
Een mooi doorkijkje na een geslaagde workshopdag!
 

Reacties

jolinda2000 op 29-10-2012 00:02
Wat een leuk huisje is dat. Die erker is leuk! Je weet nu in ieder geval hoe je cirkit moet aanleggen. Ik ben benieuwd hoe het huisje gaatworden. Groetjes, Jolinda.
Thea 65 op 29-10-2012 01:11
Helma, sorry dat mij foto s niet doorkomen. Leuk verslag. Het was een gezellige en leerzame dag! Groetjes, Thea
woudaswondertjes op 29-10-2012 16:51
Heel leuk en er is al een bewoner in bezig ook.
Groetjes, Nienke.
lisette1 op 29-10-2012 19:19
Huuske met Cir kit..heb je wat geleerd hoe het moet. Veel plezier met Huuske
Clari op 30-10-2012 10:07
Wat een vrezelijk leuk huisje is dat.
 
En een gezellig verslag.
 
gr, CL.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl