helma58.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Welkom op mijn site waar ik je wat laat zien van mijn hobby Poppenhuizen en Miniaturen. Een hobby die door de creatieviteit mij veel plezier en ontspanning geeft.
Altijd is klein en fijn erg mooi voor mij geweest en om dit door eigen creativiteit tot leven te brengen geeft heel veel voldoening.
 
Al vanaf de lagere school dat dit versje in mijn poesie album is geschreven is dit als een wijze les in mijn gedachten gebleven en eigenlijk een deel van mijn leven geworden.
 
Wees bevriend met kleine dingen,
Met een kleine bloem die bloeit
Met de vogeltjes die zingen,
Met een vlindertje dat stoeit
Met de hel'dre regendruppels
Met de blijde zonneschijn
Wees bevriend met kleine dingen
en je zult gelukkig zijn.
 
 
Niet wetende dat het zoveel jaren later ook nog eens van toepassing zou zijn op mijn hobby.
 
Ik wens je veel kijk en leesplezier!
 
Helma
 
De Techniek in huis gehaald
Veertien dagen geleden heb ik twee Proxxon machines aangeschaft.  Na de beurs van Apeldoorn was er nog een beursaanbieding via Internet van Magazijn Blijdorp. Een aantal jaren geleden ben ik voor een cirkelzaag gaan sparen en ik zat het laatste jaar te dubben wat het zou gaan worden: de Proxxon Tafelcirkelzaag KS 230 of de Proxxon Zaagtafel FET. Uiteindelijk ben ik toch voor de wat kleinere KS 230 gegaan , is voor mijn doeleinden in eerste instantie meer als genoeg. Hierdoor kon ik gelijk nu de Proxxon   Schotelschuurmachine  TG 125/E kopen. Ik had hier al veel over gehoord en ook al eerder ervaren hoe handig een schotelschuurmachine kan zijn bij het verwerken en maken van miniaturen.
 
 
 
 
Van de week heb ik bij het maken van een schilderijlijstje de schotelschuurmachine al uit geprobeerd....nou het werkt super moet ik zeggen. Een schilderijlatje in verstekschuren was geen enkel probleem. In een later logje kan ik het resultaat tonen dan kom ik er even op terug. In ieder geval is de techniek nu in huis dus er zal waarschijnlijk meer een makklelijker met hout gewerkt gaan worden in de toekomst.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl